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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
13/06/2022 |
Data da última atualização: |
14/06/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
RUÍZ-GARCÍA, Y.; BERES, C.; CHÁVEZ, D. W. H.; PEREIRA, D. C. De S.; SANTIAGO, M. C. P. de A.; GODOY, R. L. de O.; GOMES, F. dos S.; ANTONIASSI, R.; TONON, R. V.; CABRAL, L. M. C. |
Afiliação: |
YINETH RUÍZ-GARCÍA, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (UFRRJ); CAROLINE BERES; DAVY W. H. CHÁVEZ, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (UFRRJ); DANIELLE C. DE S. PEREIRA, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (UFRRJ); MANUELA CRISTINA P DE A SANTIAGO, CTAA; RONOEL LUIZ DE OLIVEIRA GODOY, CTAA; FLAVIA DOS SANTOS GOMES, CTAA; ROSEMAR ANTONIASSI, CTAA; RENATA VALERIANO TONON, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA. |
Título: |
In vitro digestion and colonic fermentation of an Alicante Bouschet (Vitis vinifera L.) skin extract. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
LWT. FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, v. 157, e1130832022, 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.lwt.2022.113083 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The grape skin extract obtained from Alicante Bouschet (Vitis vinifera L.) presented anthocyanins (396 mg/L), phenolic acids (76 mg/L) and flavanols (63 mg/L). After in vitro digestion and colonic fermentation there was a significant reduction of anthocyanins and flavanols but there was an increase of phenolic acids, mainly gallic acid and also a concomitant increase of antioxidant capacity. There was no difference for the microorganisms after 24 h of colonic fermentation but there was a significant increase of acetic acid (p < 0.05). The bioaccessibility of phenolic acids was significantly improved (>100%) and grape skin extract favored the metabolic activity of the microbiota. |
Palavras-Chave: |
Bioaccessibility Phenolic acids Anthocyanins Short chain fatty acids Microbiota. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01561naa a2200253 a 4500 001 2143961 005 2022-06-14 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.lwt.2022.113083$2DOI 100 1 $aRUÍZ-GARCÍA, Y. 245 $aIn vitro digestion and colonic fermentation of an Alicante Bouschet (Vitis vinifera L.) skin extract.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aThe grape skin extract obtained from Alicante Bouschet (Vitis vinifera L.) presented anthocyanins (396 mg/L), phenolic acids (76 mg/L) and flavanols (63 mg/L). After in vitro digestion and colonic fermentation there was a significant reduction of anthocyanins and flavanols but there was an increase of phenolic acids, mainly gallic acid and also a concomitant increase of antioxidant capacity. There was no difference for the microorganisms after 24 h of colonic fermentation but there was a significant increase of acetic acid (p < 0.05). The bioaccessibility of phenolic acids was significantly improved (>100%) and grape skin extract favored the metabolic activity of the microbiota. 653 $aBioaccessibility Phenolic acids Anthocyanins Short chain fatty acids Microbiota 700 1 $aBERES, C. 700 1 $aCHÁVEZ, D. W. H. 700 1 $aPEREIRA, D. C. De S. 700 1 $aSANTIAGO, M. C. P. de A. 700 1 $aGODOY, R. L. de O. 700 1 $aGOMES, F. dos S. 700 1 $aANTONIASSI, R. 700 1 $aTONON, R. V. 700 1 $aCABRAL, L. M. C. 773 $tLWT. FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY$gv. 157, e1130832022, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
15/07/2022 |
Data da última atualização: |
15/07/2022 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
BALDAS, M. A. S.; GERUM, A. F. A. de A. |
Afiliação: |
MARIA ANGÉLICA SOUSA BALDAS, UFRB; AUREA FABIANA APOLINÁRIO DE ALBUQUERQUE GERUM, CNPMF. |
Título: |
Análise de custos de dieta artificial para criação massal de Cryptolaemus montrouzieri Mulsant (Coleoptera: Coccinellidae). |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA MANDIOCA E FRUTICULTURA, 15., 2021. Mulheres na ciência desafios, oportunidades e conquistas. Cruz das Almas, BA: Embrapa Mandioca e Fruticultura, 2021. 109 f. il. PDF. |
Páginas: |
p.10 |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Análise de Custo-Benefício; Cochonilha; Dieta. |
Thesaurus NAL: |
Cryptolaemus montrouzieri. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1144750/1/AnaisJornadaCientifica-2021-MulheresNaCienciaDesafiosOportunidadesConquistas-AINFO-11.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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